Marija Berać-Jozić

U Osijeku završila srednju glazbenu školu Franje Kuhača (teoretski odjel). Diplomirala na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, VIII. odjel, a maturirala i na odjelu solo-pjevanja u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Od 1995. zaposlena u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu (predaje solfeggio i vodi dječji zbor). Vodi dječje i mješovite gradske zborove u Novskoj i Jastrebarskom
te u Zagrebu Zagrebačke dječake.

Od 2002. radi u Glazbenoj školi Pavla Markovca gdje predaje solfeggio i vodi dječje zborove s kojima je osvajala nagrade na državnim natjecanjima. Na regionalnim i državnim natjecanjima iz solfeggia nastupa od 2011. te triput osvaja Oskar znanja (2011., 2019. i 2021.): u I., III. i IV. kategoriji, zatim četiri I. i tri II. državne nagrade. U zvanje profesora mentora izabrana 2015., a u zvanje profesora savjetnika 2020.

Mentorira pripravnike na državnim stručnim ispitima, održava predavanja iz područja teorije glazbe i solfeggia na znanstvenim kongresima i stručnim vijećima te sudjeluje u provođenju znanstvenih i obrazovnih istraživanja. Surađuje s AZOO-om kroz rad u stručnim povjerenstvima.

Članica Hrvatskoga društva glazbenih teoretičara. Autorica priručnika iz solfeggia za osnovnu glazbenu školu Solfeggio 1. (Zagreb, 2021.) i Solfeggio 2 (Zagreb, 2022.).

Kao iskusni glazbeni pedagog u cilju trajnoga približavanja glazbe i glazbenoga jezika svakom učeniku pristupa individualno neprekidno tražeći nove, kreativnije i smislenije načine rada.


Kalendar događanja

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

Glazbena škola Pavla Markovca, Zagreb | 2023.

Skip to content