Osnovna škola

Upisi

Informacije o upisima za školsku godinu 2023./2024. pročitajte ovdje.

Osnovna škola

U osnovnoj školi učenici imaju po dva puta tjedno:

  • individualnu nastavu glavnog predmeta (1. – 3. razred po 30 minuta, 4. – 6. po 45 minuta)
  • solfeggio – teoriju (skupna nastava po 45 minuta)
  • zbor ili orkestar (skupno muziciranje, obvezna nastava od trećeg razreda)

Osnovna glazbena škola traje šest godina. Nastava se odvija u turnusima, suprotno od nastave u osnovnoj školi, u paralelnim danima: ponedjeljak – četvrtak, utorak – petak i srijeda – subota. Škola nije u mogućnosti svim učenicima osigurati vezani raspored sati (individualnu i skupnu nastavu u istom danu).

Participacija roditelja u opremanju programa iznosi 1.900,00 kuna za cijelu školsku godinu. Prvi obrok od 100,00 kn plaća se prilikom upisa a ostatak u mjesečnim obrocima od 180,00 kn uplatnicom koja se dobije u Školi. 

Škola nudi mogućnost posudbe određenog broja gudačkih i puhačkih instrumenata iz školske zbirke, uz mjesečnu participaciju od 90,00 kn. Zaključak i Odluka o participaciji

Za dodatne informacije i naputke, izvolite nam se obratiti telefonom, elektroničkom poštom ili dogovorite osobni kontakt. Tel. 01/4552 590; 4555 804; fax.: 01/4552 858; e mail: [email protected].

Nastavni plan

Otvori nastavni plan

Početnički solfeggio 2 nastavna sata tjedno.

  1. Nastavni sat traje 45 minuta, osim za temeljni predmet struke od I. do III. razreda i klavir kao izborni predmet koji traje 30 minuta, a za skupno muziciranje – zbor ili orkestar – 60 minuta.
  2. Skupno muziciranje mogu biti nastavni predmeti: zbor ili orkestar ili komorna glazba.
  3. Učenici violine, viole, violončela i kontrabasa pohađaju nastavu gudačkog orkestra, po izboru učenika puhačkih glazbala nastavu puhačkog orkestra, a svi ostali učenici nastavu zbora.
  4. Klavir obvezno za učenike koji će nastaviti školovanje u srednjoj školi omogućuje se prema kadrovskim i prostornim mogućnostima i po odluci školskog odbora.  

Kalendar događanja

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

Glazbena škola Pavla Markovca, Zagreb | 2023.

Skip to content