Česta pitanja

U kojoj dobi dijete može upisati osnovnu glazbenu školu?

U osnovnu glazbenu školu mogu se upisati učenici u dobi od 7 do 9 godina (sa sedam godina mogu se upisati učenici koji su pohađali početnički solfeggio), a na pojedine instrumente (kontrabas, fagot i tuba) do 10 godina.

Može li se dijete upisati u 1. razred osnovne škole ako nije polazilo program početničkog solfeggia?

Može.

Kako se pripremiti za audiciju?

Na provjeri sposobnosti nije potrebno predznanje. Učenik pjeva jednu pjesmu po svom izboru i ponavlja zadani melodijsko – ritamski diktat.

U kojoj dobi dijete može upisati početnički solfeggio?

Početnički solfeggio predviđen je za polaznike od 6-8 godina starosti. Za upis u početnički solfeggio nema prijamnog ispita.

Kolika je cijena pohađanja glazbene škole?

Participacija roditelja u opremanju programa iznosi 1.900,00 kuna za cijelu školsku godinu. Prvi obrok od 100,00 kn plaća se prilikom upisa a ostatak u mjesečnim obrocima od 180,00 kn uplatnicom koja se dobije u Školi.

Škola nudi mogućnost posudbe određenog broja gudačkih i puhačkih instrumenata iz školske zbirke, uz mjesečnu participaciju od 90,00 kn.

Koliko traje osnovna glazbena škola?

Osnovna glazbena škola traje šest godina. S obzirom na to da se učenici najčešće upišu u 1. razred glazbene škole paralelno s 3. razredom općeobrazovne škole – osnovnoškolsko obrazovanje će u obje škole završiti u isto vrijeme.

Koliko puta tjedno učenik 1. razreda treba dolaziti u glazbenu školu?

Učenik 1. razreda ima dva sata solfeggia i dva sata instrumenta tjedno, što znači da treba dolaziti u školu četiri dana u tjednu. Samo u iznimnim slučajevima može se dogoditi da je sat instrumenta i sat solfeggia u istom danu pa je potrebno dolaziti dva puta tjedno.

Koje obrazovne programe možemo upisati?

Učenici mogu odabrati sljedeće instrumente (mogućnost upisa na pojedini instrument ovisi o trenutnom broju slobodnih mjesta): klavir, harfu, violinu, violu, violončelo, kontrabas, gitaru, mandolinu, fagot, flautu, klarinet, obou, rog, saksofon, trombon, trubu, tubu i udaraljke. Napominjemo da mogućnost upisa na pojedini instrument ovisi o trenutnom broju raspoloživih mjesta na određenom programu/instrumentu. Ako broj kandidata koji imaju odgovarajući broj bodova na audiciji premašuje upisnu kvotu ili ako na željenom instrumentu nema raspoloživih mjesta – Škola predlaže upis na program/instrument koji je raspoloživ.

Imate dodatno pitanje?


Kalendar događanja

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

Glazbena škola Pavla Markovca, Zagreb | 2023.

Skip to content