Josip Konfic

Josip Konfic diplomirao je udaraljke na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesorice Ivane Kuljerić Bilić i profesora Igora Lešnika.

Sudjelovao je na mnogim državnim natjecanjima u različitim kategorijama (solist, komorni sastavi, skladateljski rad) te međunarodnim udaraljkaškim festivalima i radionicama u Austriji, Sloveniji, Poljskoj, Argentini, Urugvaju, Kini, Švedskoj, Francuskoj, Belgiji, Porto Ricu, Koreji, Mađarskoj i Srbiji. Od studentskih dana surađivao je sa Simfonijskim orkestrom HRT- a, Zagrebačkom filharmonijom, orkestrom Hrvatskog Narodnog Kazališta u Zagrebu, Rijeci i Splitu i drugima. Bio je član udaraljkaškog kvarteta „BOOMerang” i ansambla „biNg bang“ s kojim je osvojio posebnu rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu te I. nagradu SUMMA CUM LAUDE na europskom natjecanju u Neerpeltu u konkurenciji 96 ansambala.

Dobitnik je Godišnje nagrade Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga (2019.), tri Oskara znanja (2007., 2009. i 2013.) i preko 70 nagrada s učenicima (s međunarodnih, državnih i regionalnih natjecanja) te je vodio udaraljkaške radionice u Križevcima, Bjelovaru, Samoboru, Zagrebu (Biennale), Tinjanu, Murskoj Soboti i Dugom Selu.

Nastavnik je udaraljki u glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu te u glazbenoj školi Alberta Štrige u Križevcima gdje dvanaest godina zaredom organizira festival pod nazivom „Večeri udaraljkaša u Križevcima”, posljednjih sedam godina međunarodno natjecanje „Sonus” za mlade udaraljkaše te po prvi put ove godine Junior Percussion Camp u Grožnjanu.

Potpisuje nekoliko skladateljskih kompozicija za udaraljke.


Kalendar događanja

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

Glazbena škola Pavla Markovca, Zagreb | 2023.

Skip to content