Renée Bulić

Renée Bulić rođena je 1970. godine u Zadru. Osnovnu i srednju glazbenu školu pohađa i s odličnim uspjehom završava u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu u klasi profesorice Mire Stojanović. Također, odličnim uspjehom završava osnovnoškolsko i srednjoškolsko redovno obrazovanje. Diplomirala je studij klavira na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu 1994. godine u klasi profesora Harija Guseka s prosjekom ocjena 4,73. Te iste 1994. godine zaposlila se u Glazbenoj školi Pavla Markovca gdje i danas radi kao profesorica klavira.

Usavršavala se na međunarodnim majstorskim seminarima kod prof. S. Bende u Grožnjanu (1987.), R. Kehrera u Zadru (1989. i 1990.), B. Rigutta i L. Alonsa u Nici, Francuska (1991.). Tijekom cijele svoje pedagoške djelatnosti nastavila je s redovitim usavršavanjem pohađajući seminare vrsnih pedagoga poput prof. S. Gadgijeva, M. Fujimotoa, L. Botha, E. Indjica, K. H. Kämmerlinga, A. Portugheisa, A. Valdme, R. Nolla, R. Dalibaltayana, K. Boginoa, V. Efstathiadou, N. Patarčec Crenne, G. Gruzmana, V. Krpana, J. Bračića te mnogih drugih.

Prof. Bulić kontinuirano, od 1996. godine, sudjeluje u organizaciji i provođenju međunarodnog natjecanja Mladi virtuozi.

U pedagoškom radu postiže uzorne rezultate, njegujući solističko i komorno muziciranje. Nastoji kod učenika razviti ljubav prema glazbi, te ih potiče na rad, učenje, pomaganje ostalim učenicima i dobro ponašanje. Učenici prof. Bulić redovito nastupaju na školskim i javnim priredbama, smotrama, natjecanjima i koncertima u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji. Na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima osvojili su 12 prvih, 11 drugih, 3 treće nagrade i 2 priznanja.

Do sada je trideset studenata Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu položilo predmet pedagoške prakse pod njenim mentorstvom.

Renée Bulić je dobitnica zahvalnice za izvrsne rezultate u radu s učenicima (Oskar znanja) u školskoj godini 2010./ 2011., te je 2014. unaprijeđena u zvanje profesor mentor.


Kalendar događanja

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

Glazbena škola Pavla Markovca, Zagreb | 2023.

Skip to content