Lucija Varnica

Pohađala je osnovnu i srednju Glazbenu školu Blagoja Berse u Zagrebu, smjer klavir, u klasi prof. Vimpolšek-Marić, a maturirala je u klasi prof. Tukša Jelić. Sudjelovala je na brojnim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima (Regionalno i Državno natjecanje HDGPP-a kao solist, kao član klavirskog dua i komornog sastava, Međunarodno klavirističko natjecanje „Zlatko Grgošević“, Međunarodno natjecanje “Mladi virtuozi”, „International piano competition Vietri sul mare“, Međunarodna natjecanja u Beču, Bukureštu, Košicama, Parizu, Međunarodno natjecanje “Clavis Bavaria” u Bad-Tölzu) i seminarima (prof. K. Bogino, prof. N. Patarčec, prof. R. Dalibaltayan, prof. S. Čaldarović, prof. Đ. Stanetti, prof. R. Noll). Maturirala u klasi prof. Ivane Tukša Jelić. 

       Upisala je studij Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu u klasi red. prof. Đure Tikvice. Za vrijeme studija sudjelovala je na seminarima (prof. R. Andres, prof. T. Petrač, prof. I. Urvalov, prof. M. Gioiosa, prof. I. Osipova, prof. K. Kashunin, prof. C. Bae, prof. A. Sobyanina, prof. R. Delorko, prof. S. Trpčeski) i projektima (Smotre klavirskog odjela, Ciklus studentskih koncerata “Skladatelji obljetničari” i “Glazbeni dijalozi”, Regionalno i Državno natjecanje HDGPP-a u službi korepetitora pjevača – pod vodstvom prof. J. Gubaidulline i prof. E. Kirchmayer-Bilić, Međunarodno natjecanje „Bistrički zvukolik“ – pod vodstvom prof. Z. Varga) u organizaciji Muzičke akademije. Sudjelovala je na festivalima „Hugo Staele piano festival“ 2016. i 2018. godine u Kasselu, Njemačka. Diplomirala je 2019. godine sa zvanjem magistra muzike. 

        Godine 2019. radila je u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu kao nastavnica klavira. Od 2020. godine zaposlena je u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu kao nastavnica korepeticije puhačkog odjela i kao nastavnica klavira. Sudjelovala je kao korepetitor učenicima na brojnim koncertima u organizaciji Glazbene škole Pavla Markovca, natjecanjima (Regionalno i Državno natjecanje HDGPP-a, Međunarodno natjecanje “Mladi Padovec”, Međunarodno natjecanje “Woodwind&Brass”, Međunarodno natjecanje „13.World open bassoon competition“) i seminarima. 

Nastupila je kao dio (čelesta) Simfonijskog orkestra HRT-a 2021.godine (Majstorski ciklus: Sjećanje).

Radila je kao umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2022. godine u službi korepetitora saksofona.


Kalendar događanja

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

Glazbena škola Pavla Markovca, Zagreb | 2023.

Skip to content