Tajana Vukelić Peić

Svoje glazbeno obrazovanje započinje u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, prof. Biserka Krčelić. Tokom obrazovanja osvaja nagrade na državnim natjecanjima učenika harfe. Paralelno pohađa V. gimnaziju u Zagrebu te nakon toga Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu. U vrijeme studija sudjelovala je u projektu Simfonijskog orkestra Muzičke akademije nagrađenog Rektorovom nagradom 2003. godine. Diplomirala je 2004. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Diane Grubišić Ćiković. Usavršavala se na majstorskim seminarima harfe kod M. Graf, P. Tassini, I. I. Roncea i E. Stoop. Od 2008. do 2010.godine usavršava se kod prof. P. Tassini na Konzervatoriju J.Tomadini, Udine, Italija. Od 2019. surađuje s vrhunskom francuskom harfisticom Chantal Mathieu na svom usavršavanju te unaprjeđenju  svoje klase. Profesor je harfe na Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu od 2004 godine. Učenici su joj nositelji nagrada sa brojnih natjecanja, kako hrvatskih tako i međunarodnih. Njezini bivši učenici, koji su se nastavili baviti glazbom, studenti su kako Zagrebačke Muzičke Akademije tako i prestižnih europskih Akademija.

Surađuje s svim vodećim orkestrima u Hrvatskoj. Kao solist nastupila je uz Zagrebački komorni orkestar u Hrvatskoj i u Sloveniji , te u Francuskoj uz orkestar le Chevalier de St George (Francuska). Održala je brojne solističke i komorne recitale u Hrvatskoj i inozemstvu. Njezini nastupi uključuju koncerte na Bit festu u Makedoniji (2009,2012), na Rio Harp Festivalu-Brazil (2010, 2012,2014,2017,2019.), na festivalu Les Journees internationales de la harpe (2011.)- Francuska, nastupila je  u Rimu i Vatikanu (2012) koncert je uživo prenosio radio Vatikan, u Amsterdamu, Nizozemska, nastupila je na World harp congress, Sydney (2014) Cardiff ( 2022), najvećem svjetskom  kongresu harfista, bila je počasni gost na prestižnom natjecanju u Izraelu (2015), nastupila je na festivalu i dodijelila nagradu u Meksiku na međunarodnom natjecanju i festivalu (2016, 2017). Snimala je za potrebe Hrvatskog radija i televizije. Nastupala je u Salonu Očić u izravnom prijenosu Hrvatskog radija.

Redovita je članica ocjenivačkih sudova na harfističkim natjecanjima te voditeljica harfističkih seminara u Hrvatskoj i inozemstvu (Budimpešta, Mađarska,2017. Rab, Split,Hrvatska 2019. i Rijeka,Hrvatska,2022. Rab, Hrvatska, 2022.). Umjetnička je ravnateljica i organizatorica Zagrebačkog harfističkog festivala, međunarodnog harfističkog festivala koji se  u Hrvatskoj održava svake godine od 2013.


Kalendar događanja

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

Glazbena škola Pavla Markovca, Zagreb | 2023.

Skip to content