Objavljeno: 18. svibnja 2024.

Posjet događanjima projekta “Behind the scenes”

Janko Novoselić, bubnjar Jazz orkestra HRT-a, prije nekoliko dana održao je autorsko-solistički koncert Fantazija uz svoj matični orkestar pred brojnim posjetiteljima u Dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, uključujući i naše učenike srednje škole.

Bio je to šesti koncert u ovoj sezoni ciklusa Jazz orkestra HRT-a koji je nastupio pod vodstvom Mirona Hausera.

Pred nastup su učenici i njihovi mentori Glazbene škole Zlatka Balokovića te Pavla Markovca iz Zagreba imali priliku čuti izlaganje glazbenika Janka Novoselića i Mirona Hausera o samom koncertu te osnovama improvizacije uz moderiranje voditeljice projekta muzikologinje Srđane Vrsalović.

Veselimo se daljnjoj suradnji s Hrvatskim društvom skladatelja u ovom vrijednom projektu gdje mlada publika ima jedinstvenu priliku upoznati se s autorima i izvođačima te iz prve ruke dobiti znanje o glazbi koju će slušati, sudjelovati u interaktivnim radionicama na odabrane teme, besplatno posjetiti odabrane koncerte, kao i kreativno se osvrnuti na koncert.

Bravo za interes našim srednjoškolcima i profesoricama na angažmanu: Nataši Leverić Špoljarić, prof. savjetnik i Sanji Vrsalović Drezga, prof. mentor!


Kalendar događanja

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

Glazbena škola Pavla Markovca, Zagreb | 2023.

Skip to content