Živko Kocev

Živko Kocev, prof. savjetnik, rođen je 17. rujna 1960. godine u Strumici – Republika Sjeverna Makedonija. Studij trube upisao je 1980. godine na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Stanka Selaka te je diplomirao 1985. godine i iste godine ide na usavršavanje kod poznatog švedskog trubača Bo Nilsona u Italiju.

Od 1986. je imao niz solističkih koncerata s orguljašicom Hrvojkom Mihanović po cijeloj Hrvatskoj. Ujedno niz godina djeluje u orkestrima i to: Zagrebačka filharmonija, HNK Zagreb, HNK Osijek, HNK Split, HNK Rijeka, Hrvatski komorni orkestar, Varaždinskim komorni orkestar, a od 1990. je više od deset godina i stalni vanjski suradnik Simfonijskog orkestra HRT-a. Član je Hrvatske udruge orkestralnih i komornih umjetnika.

Od 1985. godine zaposlen je u Glazbenoj školi Pavla Markovca te je od 1999. do 2012. godine i pročelnik Odjela za puhače i udaraljke. Mentor je studentima Muzičke akademije u predmetu Metodika i mnogim mladim profesorima u pripravničkom stažu nesebično prenosi svoje bogato radno iskustvo. Sudjeluje u radu povjerenstava za natjecanja na regionalnoj i državnoj razini za limena puhačka glazbala, a na mnogim od tih natjecanja je i sam član ocjenjivačkih sudova. Sudjeluje u izradbi nastavnog programa osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja za glazbene i plesne škole. Dobitnik je godišnje nagrade Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga za 2006. godinu. U svojem bogatom pedagoškom radu njegovi učenici su osvojili brojne nagrade (preko stotinjak nagrada) međunarodnih, državnih i regionalnih. Veliki broj njegovih učenika je upisao i završio Muzičku akademiju te danas mnogi rade na srednjim i osnovnim glazbenim školama u Hrvatskoj. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Agencija za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske u dva navrata mu dodjeljuje priznanje „za vrstan rad s učenicima“. Godine 2015. postaje profesor mentor, a od 2020. godine je profesor savjetnik.


Kalendar događanja

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

Glazbena škola Pavla Markovca, Zagreb | 2023.

Skip to content