Ana Korade

Ana Korade je svoje glazbeno obrazovanje započela u glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu 2006. godine na instrumentu truba u klasi prof. savjetnika Živka Koceva. Nakon mature, godine 2016. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu – smjer truba u klasi profesora Marina Zokića.

Tijekom cijelog svog školovanja sudjeluje na mnogim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima na kojima osvaja mnogobrojne nagrade, među važnijima: I. nagrade na državnom natjecanju Republike Hrvatske, te na međunarodnim natjecanjima Ohridski biseri u Makedoniji, u Bugarskoj, natjecanju Svirel u Sloveniji te Woodwind&Brass u Varaždinu. Kroz glazbeno školovanje nastupa na raznim koncertima i festivalima kao solist te kao solist uz pratnju puhačkih i gudačkih orkestara. Među važnijima su: ciklus Mladi za mlade Hrvatske glazbene mladeži – laureati, Međunarodni festival komorne glazbe Musica Maxima 8 u Zagrebu, Velikogorički brass festival u Velikoj Gorici te Glazbena tribina u Opatiji. Također, nastupa kao solist uz pratnju orkestra državne opere Plovdiv u Bugarskoj te kao solist uz pratnju simfonijskog orkestra Mostar. Ujedno sudjeluje i na raznim festivalima u inozemstvu (u Istanbulu, Strumici i Ljubljani).

Od Agencije za odgoj i obrazovanje RH prima oskara znanja i priznanje za izvrsne rezultate. Dobitnica je stipendije grada Zagreba za svoje rezultate i izvrsnost dvije godine zaredom. Tijekom studija prima i Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu za sudjelovanje na projektu „Opera W. A. Mozarta: Cosi fan tutte“, te svira u brojnim ansamblima i orkestrima poput Asmangu, Cantus, Orkestar mladih glazbenika, orkestar Musica Camerata, i Simfonijski orkestar Mostar. Tijekom studija, godinu dana u sklopu projekta Erasmus studira u Ljubljani u klasi prof. Franca Kosema. Kroz cjeloukupno obrazovanje sudjelovala je na brojnim seminarima svjetskih trubača današnjice poput Thomasa Reinera, Sergiu Carsteae, Tamira Akte, Andreja Kavalinskog, Friedricha Reinholda, Chrisa Collettija i drugih.

Godine 2021. u lipnju diplomirala je na muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi Marina Zokića te je iste godine u listopadu upisala izvanredni studij Bibliotekarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno je zaposlena kao knjižničarka u glazbenoj školi Pavla Markovca te ima i svoju klasu učenika kao profesorica trube.


Kalendar događanja

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

Glazbena škola Pavla Markovca, Zagreb | 2023.

Skip to content