Ivo Tikvica

Ivo Tikvica rođen je 1995. u Zagrebu. Osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje dobiva u klasi profesorice Vesne Radinčić u glazbenoj školi „Ferdo Livadić“ u Samoboru. Akademsko obrazovanje stekao je u klasi profesora Milka Pravdića na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Tijekom svog školovanja usavršavao se kod renomiranih klarinetista: Jože Kotar, Nicholas Cox, Jevgenij Petrov, Chen Halevi, Radovan Cavallin, Antonio Tinelli, Gabor Varga, Harri Mäki. Akademsku godinu 2019/2020 proveo je na Erasmus studentskoj razmjeni na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi profesora Jože Kotara.

Višestruki je dobitnik nagrada na državnim natjecanjima, a osvojio je nagrade i na međunarodnim natjecanjima (Bari, Padova-Italija; Varaždin-Hrvatska).

Diplomirao je 2020. na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu te je zaposlen kao profesor klarineta u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu. Uz pedagoški rad aktivno se bavi koncertnom djelatnošću u suradnji s pijanistom Domagojem Gušćićem te kao komorni glazbenik u triu „Artifex“.


Kalendar događanja

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

Glazbena škola Pavla Markovca, Zagreb | 2023.

Skip to content