Nikolina Vukoja Pinjuh

Nikolina Vukoja Pinjuh (Split, 1992.) glazbeno obrazovanje započinje u Glazbenoj školi Široki Brijeg, gdje je završila osnovnu glazbenu školu u razredu prof. Mihaele Pavlović (jedna godina u klasi prof. Ane Pokrklić) te prvi razred srednje škole u razredu prof. Enite Trbonja. U Širokom Brijegu završila je i prvi razred u Općoj gimnaziji fra Dominika Mandića. Zbog želje za proširivanjem svog znanja 2008. godine odlazi u Zagreb gdje školovanje nastavlja u Glazbenoj školi Pavla Markovca u razredu prof. Dee Kekelj. Istovremeno pohađa privatne sate kod prof. Tamare Coha Mandić. 2011. godine upisuje Akademiju za glasbo u Ljubljani – smjer flauta gdje je 2016. godine diplomirala u klasi prof. Karoline Šantl Zupan.
Poslijediplomski specijalistički studij završila je 2020. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu pod mentorstvom prof. Karoline Šantl Zupan (specijalistički rad na temu Sonata za flautu i čembalo u glazbenome baroku na primjerima talijanskoga, francuskoga i njemačkoga stila pod mentorstvom prof. Pavla Mašića).

Kroz cjelokupno školovanje svoj talent, znanje i umijeće svjedočila je na brojnim koncertima kao solistica, članica raznih komornih sastava, puhačkog i simfonijskog orkestra diljem Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Mađarske, Njemačke, Belgije. Od 2006. godine nekoliko puta nastupila je kao solistica uz pratnju gudačkog orkestra Glazbene škole Pavla Markovca, dok je 2016. i 2018. godine nastupila kao solistica uz pratnju Simfonijskog orkestra Mostar (BiH). Od rujna 2018. godine u navedenom orkestru djeluje na mjestu 1. solo flaute. Kao solistica, članica komornih sastava i orkestra sudjelovala je na državnim i međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Nizozemskoj.

Pohađala je seminare i majstorske radionice međunarodno uglednih flautista i pedagoga kao što su: Laura Levai-Askin, Ana Domančić-Krstulović, Renata Penezić, Matej Zupan, Karolina Šantl- Zupan, Dejan Gavrić, Lucia Rizzello, Stephanie Winker.

Od 2016. do 2018. godine djeluje kao profesor flaute i komorne glazbe na Glazbenoj školi Široki Brijeg, a od listopada 2018. godine kao profesor flaute na Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu.


Kalendar događanja

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

Glazbena škola Pavla Markovca, Zagreb | 2023.

Skip to content