Robert Batelić

Robert Batelić rođen je 1987. godine u Puli. Osnovno i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje stječe u Glazbenoj školi Ivana Matetića – Ronjgova u Puli. Maturirao je dva smjera: klavir (u klasi Marize Burić, prof.) i teorijski. Diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi red. prof. Ljubomira Gašparovića te stekao akademski naziv magistra klavira. Završio je i dvije godine studija Kompozicije s teorijom i upisao poslijediplomski specijalistički studij klavira, također na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Godine 2013. završava i program umjetničkog usavršavanja iz klavira na Muzičkoj akademiji Santa Cecilia u Bergamu pod mentorstvom čuvenog ruskog klavirskog pedagoga Konstantina Bogina. Dobitnik je Rektorove nagrade i Oskara znanja.

Pohađao je brojne klavirske seminare i usavršavao se kod eminentnih profesora i pedagoga: prof. Manane Kandelaki (u Grožnjanu od 1999. do 2002.), dr. prof. Arbo Valdme, prof. Eugena Indjica, prof. Konstantina Bogina, prof. Jakše Zlatara, prof. Rubena Dalibaltayana, prof. Ljubomira Gašparovića, prof. Vladimira Babina i prof. Đorđe Stanettija.

Sudjelovao je na mnogim natjecanjima te redovito osvajao visoke nagrade: Državna natjecanja (2001., 2003. i 2005. god.), državna natjecanja komornih sastava (glasovir četveroručno – 1999., 2001., 2003. i 2007.g.), natjecanje „Zlatko Grgošević“ u Sesvetama 2000. god., međunarodno natjecanje „Etide i skale“ 2002. god., međunarodno natjecanje klavirskih dua u Rimu „Roma 2008“ i četvrto EPTA-ino međunarodno natjecanje „Svetislav Stančić“ u Zagrebu 2011. god.

Nastupao je u gotovo svim većim gradovima Hrvatske te u Sloveniji i Italiji kao solist i u raznim komornim ansamblima, od kojih se najviše ističe izvedba 5. Klavirskog koncerta u Es-duru op. 73 L. van Beethovena s Akademskim simfonijskim orkestrom.

Član je ansambla Sudar percussion s kojim je do sada ostvario tridesetak zapaženih koncerata diljem Hrvatske te u Italiji, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a od kojih je najzapaženiji cjelovečernji koncert u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu koji je sniman i prikazan na Hrvatskoj radioteleviziji.

Pedagoškim radom započinje krajem 2011.g. u Glazbenoj školi I.M. Ronjgova u Puli kao nastavnik klavira i korepeticije. Od veljače 2014.g. nastavlja s radom u Glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru također kao nastavnik klavira i korepeticije, a od siječnja 2017.g. u glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu. Kao korepetitor sudjelovao je na brojnim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima te s učenicima klarineta, saksofona, flaute, trube, trombona, violine, kontrabasa, mandoline, udaraljki i solo pjevanja i osvojio brojna priznanja i visoke nagrade.

Od listopada 2020.g. zaposlen je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli kao Umjetnički suradnik na odsjeku za solo pjevanje.


Kalendar događanja

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

Glazbena škola Pavla Markovca, Zagreb | 2023.

Skip to content