Iva Ljubičić Lukić

Iva Ljubičić Lukić, pijanistica i profesorica klavira, završila je diplomski i poslijediplomski studij usavršavanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Pavice Gvozdić i poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu iz područja menadžmenta u kulturi. Tijekom školovanja osvojila je brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima pijanista. Usavršavala se na seminarima uglednih pijanista. Ostvarila je nastupe diljem Hrvatske (ciklusi Virtuoso, Mladi za mlade, Iz Salona Očić, Tribina Darko Lukić, Makarsko ljeto, Festival Rendez-vous, Rapske glazbene večeri, Senjske koncertne večeri, Festival Glazba i riječ u Cavtatu…) i u inozemstvu (Italija, Slovenija, Makedonija, Švicarska, Irska).

Sudjeluje u izvođenju edukativnih umjetničkih programa u organizaciji Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske (Ruksak (pun) kulture) i Hrvatske glazbene mladeži (Glazba u kvartu). Uz solističke nastupe, osobito njeguje komorno muziciranje. Voditeljica je i osnivačica koncertnog ciklusa Glazbene staze i članica ansambla Glazbene staze – jedinog hrvatskog „pierrot“ sastava. Djeluje u ansamblu Le trio uz sopranisticu Mariju Lešaju i flautisticu Edu Rimanić te u duu s pijanisticom Kosjenkom Turkulin s kojom osniva Zagrebački festival klavirskih dua.

Uz koncertne i organizacijske aktivnosti, surađuje s brojnim kompozitorima i praizvodi njihova djela, autorica je više prilagodbi za različite komorne sastave, redaktorica je notnih izdanja za klavir četveroručno. 2022. godine izdavačka kuća Cantus izdaje nosač zvuka Pierrot project op.1 ansambla Glazbene staze.

Od 2007. godine zaposlena je kao profesorica klavira u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu gdje sa svojim učenicima postiže uspjehe na brojnim nastupima i nagrade na natjecanjima pijanista u Hrvatskoj i inozemstvu (Italija, Njemačka). Više godina bila je tajnica međunarodnog natjecanja pijanista i violinista Mladi virtuozi u organizaciji Glazbene škole Pavla Markovca.


Kalendar događanja

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

Glazbena škola Pavla Markovca, Zagreb | 2023.

Skip to content