David Vuković

David Vuković (1996., Čakovec) klavir je počeo učiti u klasi prof. Daniela Maria Novaka u Čakovcu, a obrazovanje nastavlja u klasi prof. Lee Šantek u Varaždinu, gdje također uči i teoriju glazbe te fakultativno orgulje i solo pjevanje. Diplomirao je 2021. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Đorđa Stanettija s najvećom pohvalom (summa cum laude), a akademsku godinu 2018./19. proveo je na Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien u Beču u klasi prof. Doris Adam kao stipendista Erasmus+ programa.

Usavršavao se na majstorskim tečajevima s mnogim renomiranim pijanistima te je dobitnik niza prvih nagrada na natjecanjima poput državnih natjecanja HDGPP-a u disciplini glasovirska dua i klavir solo, 4. festivala pijanizma u Sremskoj Mitrovici, Davorin Jenko u Beogradu, Banjalučkog Bijenala u Banjoj Luci, Memorijala Jurica Murai u Varaždinu i drugih. Također, dobitnik je Rektorove nagrade za izvedbu Beethovenovog 4. klavirskog koncerta uz pratnju Zagrebačke filharmonije, Oskara znanja Agencije za odgoj i obrazovanje, nastupio je na festivalu Majski muzički memorijal u Čakovcu te je ostvario značajne nastupe uz pratnju Zagrebačke filharmonije, Zagrebačkih solista i Varaždinskog komornog orkestra.

David je također član Tria Eusebius, klavirskog tria osnovanog 2017. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu pod mentorstvom prof. Pavla Zajceva čiji je član uz Evu Šulić i Tonku Javorović. Trio Eusebius je pobjednik nekoliko značajnih hrvatskih natjecanja: na 16. Međunarodnom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić 2019. osvojili su nagradu Ferdo Livadić za najbolju umjetničku osobnost te nagradu Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja; na 8. Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo 2019. osvojili su prvu nagradu i nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja; na 54. tribini “Darko Lukić” 2021. osvojili su Nagradu “Darko Lukić” te Nagradu Hrvatskoga glazbenog zavoda. Dobitnici su Dekanove nagrade za ostvarenja u akademskoj godini 2018./2019. te su nastupili na festivalima kao što su: Dubrovačke ljetne igre, Osorske glazbene večeri, Samoborska glazbena jesen, Festival hrvatske glazbe u Beču, Večeri na Griču, Glazbene večeri u Sv. Donatu, Korkyra Baroque Festival, Festival komorne glazbe “Ostinato“ u Omišu, Festival “BEETHOVENplus” u Zagrebu, Glazbena Rijeka, Festival komorne glazbe u Čakovcu i drugi, te su nastupili u ciklusu Sfumato zbora HRT-a.


Kalendar događanja

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

Glazbena škola Pavla Markovca, Zagreb | 2023.

Skip to content