Blaženka Rakijaš

Zovem se Blaženka Rakijaš, djevojački Crnogorac, rođena 20. 3. 1965. u Zagrebu, kao prvo od petero djece Biserke i Joze Crnogorac. Pohađala sam osnovnu i srednju muzičku školu Blagoja Berse, glavni predmet-klavir, u klasi prof. Blanke Podreka.

U lipnju 1983. godine sam s odličnim uspjehom završila srednjoškolsko obrazovanje u glazbenoj školi i paralelno dobila svjedodžbu Centra za kulturu i umjetnost u Zagrebu, od 15. lipnja 1983., zvanje knjižničar-dokumentarist, s odličnim uspjehom.

Na Muzičku akademiju u Zagrebu upisana sam u srpnju 1983., završila 1. godinu na VIII. odjelu, da bih 10. 7. 1984. upisala klavir, u klasi prof. Stjepana Radića i diplomirala 30. 6. 1988. i stekla stručnu spremu Akademski muzičar klavirist i prof. klavira.

Pedagogijom sam se počela baviti još za vrijeme studija – radila sam na zamjenama u Glazbenoj školi Ivana Zajca i kratko vrijeme u Glazbenoj školi Blagoje Berse. U rujnu 1988. sam dobila posao profesorice klavira na neodređeno vrijeme u Glazbenoj školi Pavla Markovca i do danas radim u njoj.

Posao prof. klavira radim vrlo rado; užitak mi je pratiti razvoj malog djeteta od dana kada upiše 1. razred, dođe s puno znatiželje i neznanja, pa s vremenom počne otkrivati svoje sposobnosti i uživati u svojoj vještini i glazbi. Od prvog dana mojeg radnog staža na klavirskom odjelu nivo rada je vrlo visok,
okružena sam vrsnim profesoricama kolegicama i kolegama, tako da se stalno usavršavam i napredujem. Kod svakog učenika nastojim u skladu s njegovim mogućnostima dosegnuti maksimum, a primarno se trudim odgajati djecu da zahvaljujući ljubavi i razumijevanju glazbe postanu cjelovitiji i sretniji ljudi, i time doprinesu kulturi i dobrobiti našeg društva.

U siječnju ove, 2022. godine sam postigla zvanje prof. mentora i veseli me da mogu mirno ići u nove izazove svojeg lijepog posla, do mirovine.


Kalendar događanja

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

Glazbena škola Pavla Markovca, Zagreb | 2023.

Skip to content