Jasna Simonović Mrčela

Jasna Simonović Mrčela rođena je u Beogradu 6. prosinca 1987. godine. Sa šest godina počela je svirati violinu, a sa petnaest godina violu. Dobitnik je mnogih nagrada na brojnim natjecanjima, kao solist i kao član komornih sastava.

Osnovni studij završila je na Muzičkoj akademiji u Beogradu u klasi profesora Pante Veličkovića, a diplomski studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Aleksandra Miloševa. Zvanje Magistra umjetnosti stekla je na Universität für Musik und darstellende Kunst u Beču u klasi profesora Thomasa Selditza, gdje je studirala kao stipendistica Fonda za mlade talente “Dositeja” Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Kao solist i član komornih ansambala nastupala je u Austriji, Francuskoj, Švicarskoj, Njemačkoj, Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Belgiji, Nizozemskoj, Italiji te u svim zemljama regije.

Tokom skolovanja, u periodu od 2005. do 2011. godine usavršavala se na mnogim majstorskim tečajevima kod uglednih pedagoga i solista kao što su Siegfried Fuhrlinger, Hartmut Rohde, Kim Kashkashian, Wilfried Strelle, Michael Kugel, članova Bečke filharmonije i mnogim drugim.

Bila je član međunarodnih omladinskih orkestara: YoungEuro Classic, Berlin,od 2006.g; Academy Stari Grad- Hvar od 2009.g; NJO / National Jeugd Orchestra, Belgija i Nizozemska; Nordic Music Academy, Danska; Deutsch-Skandinavische Jugend Philharmony- Njemačka; Ungdomssymfonikerne- Norveška; CEI-YO orkestar Slovenija, od 2007.godine.

Kao gostujuća umjetnica surađivala je s Beogradskom filharmonijom, od 2008.godine, Operom i teatrom Madlenijanum, Zemun-Beograd, 2009. i 2010. godine, te Metropolitan Kammerorchester Wien, 2011. i 2012. godine. Od 2009. godine kao honorarna članica redovito sudjeluje u projektima Bečkih Simfoničara, Zagrebačkih solista, Simfonijskog orkestra HRT-a. Od 2012. godine stalni je član kvarteta Quatuor du Soleil, Beč, pod vodstvom violinisteYurya Revicha, s kojim broji zapažene koncerte u Austriji i Italiji.

Od 2014. godine zaposlena je u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu na radnom mjestu profesora viole.


Kalendar događanja

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

Glazbena škola Pavla Markovca, Zagreb | 2023.

Skip to content