Objavljeno: 28. studenoga 2023.

Šestaši u “Lisinskom”

U utorak, 27. studenog 2023. naši su učenici 6. razreda osnovne škole sa svojim učiteljima solfeggia Sandrom Gucić i Vinkom Karmelićem bili na predavanju i koncertu za mlade u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog pod nazivom “Mlada osoba upoznaje orkestar – o glazbenim instrumentima, orkestralnim grupama i orkestru”.

Program je vodio skladatelj i dirigent Berislav Šipuš, a slušali smo skladbu engleskog skladatelja Benjamina Brittena: Mlada osoba upoznaje orkestar, op. 34 te Bolero francuskog skladatelja Mauricea Ravela, uz koji su nastupili i plesači i plesačice iz plesnog odjela Umjetničke škole Franje Lučića i Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonje.

Profesor Šipuš nam je prvo predstavio svaki od orkestralnih instrumenata, pričao o njihovoj povijesti, razvoju i zvukovnim karakteristikama, zatim nas je uveo i vodio kroz prvu skladbu skrećući pažnju na nastup svakog instrumenta i razvoj teme s varijacijama, a potom nas je prepustio raskošnim zvucima Bolera. Bilo nam je vrlo zanimljivo i uzbudljivo!


Kalendar događanja

keyboard_double_arrow_left keyboard_double_arrow_right

Glazbena škola Pavla Markovca, Zagreb | 2023.

Skip to content